Millainen on hyvä ostaja? osa kaksi

Millainen on hyvä ostaja? osa kaksi

Kerroin viimeksi blogissani saaneeni Journalistiliitolta kyselyn, millaisia ovat hyvä free-työn ostaja ja hyvä briiffi, jonka pohjalta freelancer ryhtyy toteuttamaan juttuaan.

Nyt kyselyn tulokset on julkaistu, ja vastaukset olivat hyvin yksimielisiä: ”Hyvä ostaja vastaa viesteihin kohtuullisessa ajassa. Tietää, mitä haluaa. Tilaa ajoissa. Selkeä. Briiffaa hyvin. Neuvottelee asiallisesti palkkioista. Maksaa ajoissa. Kohtelee freelanceria ammattilaisena ja antaa palautetta.”

Voisiko sen vielä kiteytetymmin sanoa!

Parhaimmillaan ostajan ja freen yhteistyö sujuu kuin tanssi. Molemmat osaavat oman askeleensa, ja vaikka ostaja ehkä ”viekin” tanssia, hän kohtelee freetä tasavertaisena ammattilaisena.

Itse olen tänään ollut yhteydessä kolmeen hyvään toimeksiantajaan, jotka kaikki ansaitsevat tässä erityiskiitoksen:

Ensimmäinen ymmärsi, että jutun painotus muuttuu hieman sovitusta, koska yksi käsiteltävistä aiheista on syytä rajata tässä vaiheessa jutun ulkopuolelle.

Toinen tilasi minulta jutun ajoissa ja hyvällä, selkeällä briiffillä, joka sisälsi jutun aiheen ja näkökulman, pituuden ja ehdotuksen haastateltavaksi.

Kolmas antoi minulle luvan vaihtaa jutun aihetta, jos sovittu aihe ei tällä aikataululla onnistukaan. Toivottipa vielä tsemppiä jutun tekoon. Kiitos siitä!

Comments are closed.